Skip links
Pernille Tranberg

OM

📧 mail@digital-identitet.dk
📱0045 2266 993
Hun blogger på DataEthics.eu

Pernille Tranberg er dataetisk rådgiver og holder foredrag om datademokrati, dataetik, dataforståelse og etisk ansvarlig brug af persondata for virksomheder, organisationer og myndigheder.

Hun er medstifter af den europæiske tænkehandletank DataEthics.eu, der fremmer etisk ansvarlig brug af persondata og har udviklet PrivacyKompasset.dk for Erhvervsstsyrelsen, hvor hun var ansat i 2014. Hun er journalist og har tidligere arbejdet for Berlingske Media, været chefredaktør for Tænk og reporter på Politiken og er uddannet journalist i Århus og på Columbia University i New York.

Hun er forfatter til syv bøger, den seneste er Dataetik – den nye konkurrencefordel (2016), som er udkommet på dansk og engelsk samt Fake It (2012) om big data og digitalt selvforsvar, der udkom på dansk, engelsk, finsk og tysk.

Hun holder en række foredrag i ind-og udland. Her er nogle af dem i kronologisk rækkefølge. TedX-talk (2012) og året efter talte hun på SXSW i Austin Texas, marts 2013. Her en lidt nyere version om digitalt selvforsvar (2016) på ITU. Her er hendes MyData-tale (2016) målrettet virksomheder i Helsinki, en længere tale om big data og dataetik i Warshawa (2015) og en tale om dataetik på WMC, World Mobile Congress 2017 i Barcelona samt MyData i Tallinn sept 2017.