Foredrag
Pernille Tranberg tilbyder flere foredrag på dansk og engelsk. Alle foredrag tager fat i de nye teknologiske tendenser såsom generativ AI (ChatGPT, Mistral, Perplexity etc), sociale robotter og peger på samfundsforandringer i kølvandet på den nye teknologi og de medfølgende etiske problemstillinger. Under alle foredrag bliver publikum sat overfor en række etiske dilemmaer, de skal tage stilling til, der er masser af konkrete eksempler fra hverdagen, videoer og quizzer undervejs. Foredragen kan kombineres efter ønske, så du får lidt at det hele eller går i dybden med noget. Pernille taler og underviser i alt fra 20 minutter til 6 timer afhængig af behov.
Skift til europæiske tjenester
Siden 2012, hvor min bog Fake It udkom, har jeg holdt foredrag om digitalt selvforsvar (se nedenfor). Pga at USA er ved at gå fra demokrati til diktatur er efterspørgslen på europæiske tjenester endelig steget. Jeg tilbyder derfor et foredrag om, hvordan vi har behandlet europæisk tech de sidste 10-15 år, hvad der har overlevet, og hvorfor og hvilke tjenester er bedst. Det er målrettet både individer og virksomheder/organisationer og det tager alt fra en time til tre timer afhængig af hvor meget hands-on I ønsker.
Data- og AI etik
Hør om kunstig intelligens, hvad det kan på godt men især hvilke udfordringer det stiller for dig, virksomheder og organisationer og samfundet. Hvilket ricisi er der såsom krænkelse af ophavsret, misinformation, bias, privacy og ikke mindst miljømæssige konsekvenser, og hvordan kan du og din organisation tackle dem. Hvordan kan du smart bruge generativ AI og hvilke tjenester er mindst uetiske. Foredraget er fyldt med etiske dilemmaer, som publikum selv skal tage stilling til.
Big Tech Soft Power
Hør om hvordan big tech virksomheder arbejder med deres ‘bløde magt’ overfor organisationer, medier og forskere for at få samfundet til at gå i den retning de ønsker. Rapporten er udgivet af DataEthics.eu og medforfatter Mie Oehlenschläger taler også om den.
DATA DEMOKRATI
Modsat Kinas ‘datadiktatur’ og USAs ‘datamonopoler’ arbejder vi i Europa på et ‘datademokrati’. Privatliv og individets ret til at kontrollere egne data er på vej til at blive et vigtigt konkurrenceparameter i virksomheder og altafgørende for tilliden også i den offentlige sektor. Dataetik er et samfundsansvar lige som det at være grøn.
Hør hvad dataetik er, om bias og kunstig vs menneskelig intelligens, få en stribe gode og dårlige eksempler på dataetik og individuel datakontrol og få tips til dataetiske værktøjer og tjenester, du og din virksomhed/organisation selv kan bruge og få et indblik i, hvad borgerne/forbrugerne egentlig tænker om data. Sig til hvis du ønsker særlig fokus på fx offentligt sektor, AI, IOT eller Smart Cities.
Du finder mere om dataetiske principper her.
DIGITALT SELVFORSVAR
Dette foredrag er målrettet individer – teens såvel som medarbejdere. Få nogenlunde kontrol over dine digitale fodspor. Forstå datatidsalderen og fordele og især ulemper ved big data, data analyse, dataforudsigelser og kunstig intelligens. Hvorfor bør du passe på din identitet og dit omdømme online – hør hvad konsekvenserne har været for dem, der ikke passede på. Hvilke værktøjer, kan du bruge for at beskytte og optimere på din digitale identitet, for det handler ikke om at lade være, men om at være smart med dine data.
Alle værktøjer findes her.
mail@digital-identitet.dk
0045 2266 9932
Hun har holdt foredrag, kurser og workshops for TedXOxford, South by Southwest, MyData, Rabo Bank, Novartis, Mobile World Congress, Skatteministeriet, Forbruger- og konkurrencestyrelsen, Erhvervministeriet, Esbjerg og Gribskov kommuner, Erhvervsministeriet, Kombit, Kræftens Bekæmpelse, Læringsfestivalen, Skolelederforeningen, Akademikerne, Kommunale IT Chefer, HK, IDA, F5-netværket, ITU, DTU, CBS og Groupcare.